Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A lakosság közel hét nyolc százalékát közvetve érinti.

2008.07.14


Mi is a depresszió?

A klinikai depresszió több mint lehangoltság vagy nyomott hangulat, vagy olyan ideiglenes szomorúság, amit időről időre megtapasztalunk életünk során. Ez egy komoly állapot, ami megfertőzi az ember elméjét és testét is. Hatással van a mindennapi élet dolgaira beleértve az evést, alvást, munkát, kapcsolatokat és azt, hogy hogyan vélekedik az ember magáról . Akik klinikai depresszióban szenvednek, nem tudják csak úgy jobban érezni vagy kivágni magukat. Ha nem kapnak megfelelő kezelést, a tüneteik heteken, hónapokon, esetleg éveken keresztül folytatódhatnak.

 

 

Kép                                 

 

 Jó hír az, hogy már elérhetőek nagyon hatékony gyógymódok azoknak, akik depresszióval küzdenek. Akárhogy is, a depressziós emberek csupán egy harmada kap kezelést.. Ez elég lehangoló arány, ha azt nézzük, hogy a segítségért fordulók 80-90%-a jobban érzi magát néhány héten belül. Sok ember nem keres segítséget megannyi okból kifolyólag. Sokan azt hiszik, hogy a depresszió a egyén gyengeségének vagy személyiségi hibájának a következménye. Ez egyszerűen nem igaz. Úgy mint a diabétesz, szívbetegség vagy egyéb más egészségügyi probléma, a klinikai depresszió is egy betegség, amit kezelni kell egy orvosnak vagy elmespecialistának. Egy másik ok, ami miatt sokan nem keresnek segítséget, hogy egyszerűen nem ismerik fel a jeleket vagy tüneteket, vagy azt, hogy valami nincs rendjén.

A depresszió az USA-ban közel 20 millió Amerikait érint. Egy egy éves periódusban körülbelül a lakosság 10%-a tekinthető depressziósnak. Az életük egy-egy pontján nők 10-25%-a, a férfiak 5-12%-a esik át klinikai depresszión. Ez annyi embert jelent, hogy méltán nevezhetjük ezt gyakori betegségnek mentális területen. Ez rengeteg pénzébe kerül a társadalombiztosításnak, és az emberi szenvedés pénzben nem is mérhető. A depresszió nem csak azoknak okoz szenvedést, akik szenvednek tőle, hanem nagy nehézséget jelent a depressziósok családtagjainak és barátainak, akik gyakran nem is tudják, hogyan segíthetnének.

 

 

 

A mappában található képek előnézete Stressz - pánikbetegség

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.